Euritmietherapie

Johannes Treuren, euritmist
Therapeuticum de Rozenhof
Paulus Potterstraat 12-C
7204 CV Zutphen
T  0575 776057
Bij 'geen gehoor' kunt u een berichtje achterlaten, dan wordt u teruggebeld.
Werkdagen: alle werkdagen van de week, behalve dinsdag en vrijdagmiddag.
Meer informatie over de behandeling en over Johannes Treuren

Tarieven en vergoedingen
Het tarief voor euritmietherapie is € 37,50 per sessie van een half uur. Het aan-huis tarief, evenals het tarief voor een eenmalige diagnostische sessie, bedraagt € 50,-. Als u aanvullend verzekerd bent, kunt u ervan uitgaan dat u verzekerd bent voor euritmietherapie.
Meer informatie over vergoedingen euritmietherapie

Euritmietherapie
De essentie van de euritmietherapie is om de patiënt te laten ervaren, dat het maken van een uiterlijke beweging een beweging activeert in het onbewuste deel van de mens. Op die wijze kan structuur en vorm gegeven worden aan het innerlijk van de mens, iets waarbij het neuro-vaso-vegetatieve zenuwstelsel direct betrokken is. Dat is het zenuwstelsel dat in het onbewuste deel van de mens verbonden is met zijn organen, klieren, bloedvaten en zenuwen.
Meer informatie over euritmietherapie

Euritmietherapie in combinatie met gesprekstherapie
In therapeuticum De Rozenhof wordt vaak gebruik gemaakt van de kwaliteit van euritmietherapie in combinatie met gesprekstherapie. Net als bij gesprekstherapie gaat het bij euritmietherapie om het begrijpen ('cognitie') en doorzien van ingeslepen patronen en om het vervolgens proberen te doorbreken en veranderen van die patronen.