Muziektherapie

Muziektherapie Els van der Meij
Therapeuticum de Rozenhof
Paulus Potterstraat 12-C
7204 CV Zutphen
T  06-51914421
Meer informatie over Els van der Meij

Tarief en vergoedingen
Per half uur wordt € 37,50 incl. BTW in rekening gebracht. Per uur wordt € 75,00 incl. BTW in rekening gebracht.
Een aantal verzekeringen vergoedt de muziektherapie in hun aanvullende pakketten. De muziektherapie valt in de overzichten vaak onder de noemer "kunstzinnige therapie".

Duur van de behandeling
De behandeling van kinderen duurt een half uur.
Met volwassenen wordt in de eerste fase overlegd of de behandeling een half uur dan wel langer zal duren.
De totale behandelperiode bestaat in principe uit een reeks van 12 behandelingen. Dit aantal kan in overleg met u, eventueel in overleg met uw behandelend arts, aangepast worden.

Over muziektherapie
Muziek spreekt over het algemeen direct in het gevoel aan. In deze tijd, waarin vooral het denken wordt aangesproken, hebben veel mensen er echter last van dat ze moeilijk een verbinding met hun gevoel kunnen krijgen. Het (opnieuw) in beweging brengen van het gevoel is een centraal element van de muziektherapie; als het gevoel te weinig ruimte heeft gekregen kan de muziektherapie een verruimende of zelfs bevrijdende werking hebben. Het gevoel dat te veel werd vastgezet of onderdrukt kan vrijkomen en dat heeft vervolgens een uitwerking op de ademhaling. Deze kan zich verdiepen en dat heeft weer een uitwerking op ons welbevinden; we komen meer op adem, voelen ons beter in balans.
Meer informatie over muziektherapie