Uitwendige therapie

Freya Pardoel, antroposofisch verpleegkundige
Therapeuticum de Rozenhof
Paulus Potterstraat 12-C
7204 CV Zutphen
T: 06-26964890
E: info@freyapardoel.nl

Meer informatie over Freya Pardoel

Uitwendige therapie
Uitwendige therapie is een behandeling waarbij van buitenaf, via de huid, een proces in beweging wordt gezet. Op een aandachtige en ritmische manier wordt de huid aangeraakt met een natuurlijke substantie, in de vorm van inwrijvingen, wikkels/kompressen of een bad-toepassing. Deze therapie heeft invloed op de lichaamswarmte en daarmee op je algemeen welzijn. Warmte is in de huidige tijd, waarin we vooral met ons hoofd bezig zijn, voor eenieder van belang.

De behandeling
Een behandelreeks bestaat meestal uit 6 á 12 therapie-momenten. Bij voorkeur op vaste dagen en tijden. Door deze ritmische benadering wordt ons zelf-herstellend vermogen gewekt en aangespoord.
De behandeling gebeurt in stilte. Een wezenlijk onderdeel van de behandeling is de na-rust in een warmtepakking (flanel laken, dekbed, kruik).

Verwijzing
Voor uitwendige therapie is geen verwijzing van een arts of andere therapeut noodzakelijk, maar ik vind het wel wenselijk. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden deze antroposofisch verpleegkundige zorg vanuit de aanvullende zorgverzekering (alternatieve geneeswijzen).

Meer informatie
Meer informatie over uitwendige therapie en mijn overige verpleegkundige werkzaamheden op www.freyapardoel.nl.